Redőny, reluxa

Árnyékolás technika napellenzők, redőnyök reluxák, szúnyoghálók

Lakások, családi házak, irodák építése illetve felújítása során ma már szinte elengedhetetlen a megfelelő árnyékolástechnikai eszközök beépítése. A külső és belső árnyékolók optimális fényviszonyokat teremtenek a lakásban, csökkentik a zajszintet, jól megválasztott színükkel hangulatosabbá és egyedivé varázsolják az otthonainkat.
Az árnyékolóknak két főbb csoportja van: külső, illetve belső. Az ablakok elé szerelt árnyékolók hatásfoka kétségtelenül jobb, hiszen a napsugarak jelentős részét még az ablak előtt visszaverik, illetve elnyelik. A belső árnyékolók a sötétítésen túl inkább a lakás esztétikai értékeire helyezik a hangsúlyt, hiszen az ablak és reluxa között érvényesülhet az „üvegházhatás”.

Reméljük, hogy minden leendő megrendelőnk megtalálja az elvárásainak leginkább megfelelő redőnytípust! Kedvező árakon, kifogástalan minőségben redőnyök széles választékát kínáljuk az Önök számára. A redőnyök főbb jellemzői:

Redőnyeink új típusú, alumínium oldalpofás, csapagyazott tengellyel és gumis lefutóval (lábbal) készülnek, melyek a tartósság, könnyen kezelhetőség és halkabb működését eredményezi. A redőnyszekrény vagy tokozat rozsdamentes, szinterezett (porfestett) acéllemezből készül, mely védőfóliával van ellátva.

Vakolható rendszer
A legelterjedtebb megoldások egyike. Beépítése a nyílászáró elé történik, jól megválasztott tokméret esetén nem gátolva nagymértékben a kilátást. Előnye, gyors, bontás nélküli beépíthetősége. Lehetséges köríves és szögletes redőnytokos kialakítás is. Igény szerint mozgatható szúnyoghálóval kombinálható.


Vakolható rendszer
Épülő házaknál érdemes alkalmazni, számításba venni. Elsődleges előnye, hogy nem az ablak elé épül be, hanem a fölötte kialakított áthidalóba, így nem vesz el az üveg felületből. A redőny doboz előtti felület vakolható, ezáltal takarja azt. Remek hőszigetelő, mely megakadályozza hőhíd képződését. A ház tervezésénél érdemes a beépítési méreteket figyelembe venni. Igény szerint mozgatható szúnyoghálóval kombinálható.


Nyílászáró fölé építhető rendszer
A hagyományos belsőtokos redőnyök mintájára kifejlesztett rendszer, amely ablak csere esetén, vagy új, még építésben lévő házak esetén alkalmazható. A tok az ablak külső síkjával egy vonalban található, a nyílászáró tetejére épített. Igény szerint mozgatható szúnyoghálóval kombinálható.


Szúnyoghálók

  • ablakra szerelhető fix szúnyogháló
  • ablakra szerelhető önnálóan lehúzható szúnyogháló
  • erkély ajtóra szerelhető elhúzható szúnyogháló
  • hagyományos ajtós szúnyogháló

Reluxák Reluxa széles körben elterjedt és alkalmazható belső árnyékoló.
Óriási színválasztékával alkalmazkodik a belső tér esztétikai értékeihez.

Ral színminták